Jag växte upp i samhället i huset som farfar lät bygga på 60-talet. Pappa bor kvar. Lillebror flyttade tre hus bort och jag kom hela 2km. Efter barndomsåren var jag sedan iväg från byn några år för att studera till agronom i Uppsala. Nu är jag tillbaka och bor med familjen i ett hus som ligger ungefär uppe vid kyrkan.

I knekttorpet på vår lilla gård har det bott soldater som vid sidan av soldatyrket, brukat jorden sedan 1600-talet. Tillsammans med ett intresse som släktforskare så var det detta torp och människorna på platsen som gjorde att jag ville veta mer om historien om bygden. Varför då inte starta en hembygdsförening. Jag tror att vi tillsammans kommer kunna få vår hembygd att blomstra ännu mer och det ska bli kul att få vara ordförande för vår gemensamma hembygdsförening.

Jag arbetar annars med jord och jordtillverkning på Econova med varumärket Weibulls. På fritiden seglar jag runt i St Annas skärgård, bygger på huset, är ute i naturen eller gör min plikt som hemvärnsman. Jag har jägarexamen, men saknar ett kul jaktlag att var med i.

Hör gärna av er om det är något ni funderar på eller vill dela med er om! kontakt@gistad.net