Uppvuxen i Gistad villasamhälle och bor nu på Högåsa där ett av Gistads gamla soldattorp nu ligger. Har äran att få vara ordförande i Gistad hembygdsförening
Född Hälsing, och med ett hjärta som klappar för landsbygd, hembygd och körsång.
Bor i Gistad Kyrkby sedan 1985.
Född och uppvuxen i Gistad dit släkten kom 1810. Bor numera i Vikingstad.
Är född och uppvuxen i Gistad. Bor kvar i Gistad med maken Tommy och två vuxna söner, som inte längre bor hemma.
Anledningen att vi hamnade i Gistad var att min pappa arbetade på vägförvaltningen, som på den tiden var en stor arbetsgivare. Min mamma jobbade i telefonväxeln i Gistad.
Att vi bor kvar i Gistad är bl a fördelen att bo mellan två stora städer. Då vi arbetat både i Linköping och Norrköping.
Gunnar Axelsson är född och uppvuxen på den lilla jordbruksfastigheten Gärstad (även kallad Slanten) i Gistad socken. En fastighet som övertogs från mina föräldrar. Är gift med Gun-Marie. Vi har tre vuxna barn och två barnbarn. Nu har vår äldsta son övertagit jordbruksfastigheten och vi har flyttat till Överstad i grannsocknen Askeby.
Har haft ett yrkesliv som ekonom/affärsrådgivare inom jord & skogsbruk.
Min pappas anor finner man i byarna Bökestad och Mörtlösa nära Linköping. Det var idel självägande och redbare bönder i rakt nedstigande led ända sedan 1600-talet. Så det var från Mörtlösa min farfars farfar kom till Gistad / Blistads by 1844 och det var i Blistad min pappa föddes, men som ung kom han med sin familj att växa upp på gården Ekenberg i Gistad. Cirka 100-år efter att ”Petter Samel” (min farfars farfar) kom till Gistad föddes jag som en av Lisa och Everts ungar, men det var varken på Blistad eller Ekenberg som min vagga kom att stå, utan på Äleby. Där har jag levt och verkat som bonde och där bor jag ännu i denna dag.
argum arv Carlström Dagbrott damfrisering ekenberg ekenbergs tegelbruk föreningsblad Gistad gistad kyrka Gistad och Wallenberg hlrkurs Jordbruk Kartell krig Kyrkan kyrkogårdsvandring kyrkskogen Landskapsvy Linbana Maltdrycker Mynt Presentation präst Prästgården Runsten Sedespråk Silo Skilling skärkind stenborr Stenbrott Studiecirkel styrelsen2023 tegelbruk Telefoni Telefonkatalog testamente Tidningsurklipp Torp verksamhetsplan Väg wallenberg wallenberg i Gistad wennerstedt
© 2024 Gistad Hembygdsförening — Drivs med WordPress
Tema av Anders Noren — Upp ↑