I samarbete med Gistad sportklubb kommer hembygdsföreningen vara med på årets sportevenemang som går av stapeln nu på lördag kl 10:00. Efteråt kommer vi visa lite bilder från bygden. Kom och umgås! Kom även om du inte känner för att gå en slinga utan endast vill träffas och ha trevligt!

Det kommer bli ett en trevlig sammankomst som vi verkligen hoppas att du vill komma och vara med på.  Sportklubben ordnar  med något ätbart till försäljning då självaste bildspelet planeras att bli kring lunchtid.

Ruschen:

Vi samlas vid porten till spåret för gemensam start. Många går och passar på att lära känna grannar i området, medans några brukar försöka slå personbästa, men notera att det inte är någon officiell tävling utan mer ett tillfälle att lockas till en motionsrunda. Rundan kan gås med barnvagn (en del av sträckan är på grus)

Anmälan välkomnas genom kalendern

Evenemangen kostar inget men föreningen kommer informera hur du som Gistadbo kan stödja både sportklubben och hembygdsföreningen. Något kommer finnas till försäljning.

 

Visste ni förresten att det för många decennier sedan fanns en idrottsförening i Gistad som gick under namnet GIK, alltså “Gistad Gymnastik o idrottsklubb”. Så här så deras PIN ut:

Klubben var bland annat duktiga på cykling och här är ett gång tappra själar framför Kumla Gård. Den ensamma cyklisten har GIK-tröjan på!